[LRAPER] “ÝFADE ÖZGÜRLÜÐÜ DEÐÝL, AHLAK SINIRI AÞILMIÞTIR” DEDÝ

TÜRKÝYE ERMENÝLERÝ PATRÝÐÝ


MESROB II


 


 


“ÝFADE ÖZGÜRLÜÐÜ DEÐÝL, AHLAK SINIRI AÞILMIÞTIR” DEDÝ


 


Türkiye Ermenileri Patriði Mesrob II, Batý medyasýnda baþ gösteren Hz. Muhammed’e iliþkin propaganda karikatürleri konusunda aþaðýdaki görüþü belirtmiþtir:


 


“Önce Danimarka, sonra da sýrasýyla Norveç, Almanya, Hollanda, Ýtalya, Ýzlanda, Meksika, ve Fransa gazetelerinde yayýnlanan, Ýslam dininin peygamberi Hz. Muhammed’i hedef alan ve açýkça siyasi propaganda malzemesi olan karikatürleri yayýnlayanlarý þahsým ve Patrikliðimin Ruhani Meclis üyeleri adýna kýnýyorum.


 


“Bu karikatürlerin yayýnlanmasýnda, bir Fransýz gazetesinin yazdýðý ifade özgürlüðünün sýnýrlarýný test etme’ gerekçesi saçmadýr ve kabul edilemez.


 


“Basýn, ya da ifade özgürlüðünün sýnýrlarý deðil, ahlak sýnýrlarý aþýlmýþtýr. Kitleler rencide edilmiþ, özellikle son zamanlarda ivme kazanmaya baþlayan uygarlýklar arasý diyalog çalýþmalarýna ciddi bir darbe indirilmiþtir.


 


“Anýmsayacaksýnýz, birkaç yýl önce Ýstanbul’da da  bir tekstil þirketi Hz. Ýsa Mesih’in tasvirlerini iç çamaþýrlarý üzerine basarak satýþa çýkarmýþtý.


 


“Bu gibi densizliklerin radikal ve liberal unsurlarýn tepkisini sýnamadan çok öteye, ciddi bir insan haklarý sorunu olduðunu düþünüyorum. Müminlerin haklarý da, basýn ve iþ dünyasýnýn özgürlüðü kadar önemlidir.”

Share

Most Recommended